Kézműves borok mellett málé lapótya, bodag és hagyományos szőlőtaposás
a Skanzen Borünnepén
Szeptember 8-án és 9-én a szentendrei Skanzenben is kezdetét veszi az év legjelentősebb gazdasági és közösségi tevékenysége, a szüret.
A boros kiállítók, családi pincészetek minőségi nedűi mellett idén a szervezők komoly hangsúlyt fektettek a kísérő ételekre, így az idei Borünnepen figyelemreméltó kulináris kínálat bontakozik ki a múzeum konyháiban, portáin.
Az újragondolt hagyományos ételektől a cigány fogásokon keresztül a vegan ételekig, a színes gasztronómiai paletta mellett a hagyományőrző programok keretében sor kerül a szüreti bálra, valamint a lábbal történő szőlőtaposásra is.
a Skanzen Borünnepén
Szeptember 8-án és 9-én a szentendrei Skanzenben is kezdetét veszi az év legjelentősebb gazdasági és közösségi tevékenysége, a szüret.
A boros kiállítók, családi pincészetek minőségi nedűi mellett idén a szervezők komoly hangsúlyt fektettek a kísérő ételekre, így az idei Borünnepen figyelemreméltó kulináris kínálat bontakozik ki a múzeum konyháiban, portáin.
Az újragondolt hagyományos ételektől a cigány fogásokon keresztül a vegan ételekig, a színes gasztronómiai paletta mellett a hagyományőrző programok keretében sor kerül a szüreti bálra, valamint a lábbal történő szőlőtaposásra is.
Rendezvény kezdete:
2012. szeptember 8., szombat
Rendezvény vége:
2012. szeptember 9., vasárnap
Szentendre Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen 2012. szeptember 8., szombat
Rendezvény vége:
2012. szeptember 9., vasárnap
WEB: www.skanzen.hu
Email: sznm@sznm.hu
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
2000 Szentendre, Sztaravodai út
Tel.: (26) 502-500

