Helyszín: Nagykanisza
Időpont: 2012-09-07 10:00:00
Időpont: 2012-09-07 10:00:00
A kulturális programokkal kísért gasztronómiai fesztivál során profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze tudásukat dödölle és más tájjellegű ételek készítésében.
Cél: a dödölle és más tájjellegű ételek elkészítésének hagyományainak ápolása és megőrzése, Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban elég laktató. Régen a szegények eledeleként tartották számon, mert mindennapos volt a fogyasztása. Pénzbe nem került, hiszen a hozzávalót megtermelték a kertben. Magyarország egész területén ismeretes a dödölle, csak épp máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik el.
Szervező:
Tourinform Nagykanizsa
+36 93 313 285
Cél: a dödölle és más tájjellegű ételek elkészítésének hagyományainak ápolása és megőrzése, Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban elég laktató. Régen a szegények eledeleként tartották számon, mert mindennapos volt a fogyasztása. Pénzbe nem került, hiszen a hozzávalót megtermelték a kertben. Magyarország egész területén ismeretes a dödölle, csak épp máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik el.
Szervező:
Tourinform Nagykanizsa
+36 93 313 285

