CÍMLAP   BELFÖLD   KÜLFÖLD   SPORT   GAZDASÁG   KULTÚRA   NŐK   TV   MENÜ   TURIZMUS   BRÓKER   FILM   18 + 

 

Adatigénylésért és a szállások adatlapjának bővítéséért hívják a következő telefonszámot : 0036 30 406 8169

Bosznia-Hercegovina elhelyezkedése, általános jellemzők

Bosznia-Hercegovina a Balkán-félsziget országa. Fővárosa Szarajevó.

Szinte valamennyi történelmi korszak nyomott hagyott rajta. Legrégebbi emlékei a bodanji barlangfestmények, valamint egy csodás, 4000 éves régészeti feltárás Butmirban. Illér várromok és római kori építmények színesitik arculatát. A középkori kulturális felvirágzás időszakának nyomait egyedülálló sírkövek, valamint vallási és védelmi funkciójú építmények őrzik. Az Oszmán Birodalom fennhatósága alatti időkben a helyi kultúra nagy mértékű fejlődése volt tapasztalható. Jelentős városokat alapítottak (pl. Szarajevó), hídak épültek, illetve az új kereskedelmi útvonalak révén sűrűsödött a mecsetek és fürdők hálózata. A városokban iskolák és könyvtárak létesültek, melyek a mai napig láthatóak.

Az időeltolódás GMT+1, vagyis Magyarországgal azonos zónába esik.

Az ország területén sajnálatos módon – a folyamatos mentesítés ellenére – nagy mennyiségű taposóakna található. Van, ahol szalagokkal jelzik az aknás területeket, de a többség helyzete ismeretlen, ezért ügyeljünk rá, hogy csak aszfaltozott, lehetőleg főútvonalakon közlekedjünk, mezőkre, erdőkbe pedig ne merészkedjünk.
 
Szállás © 2014 Pólus Média Hirdessen nálunk Médiaajánlat. Szerkesztőség: Kattints ide!

Belföld, Külföld, Sport, Gazdaság, Kultúra, Nők és Bulvár, Napi Menü, TV Műsor, Turizmus, Brókerpont, Online Filmek, Felnőtt tartalom