CÍMLAP   BELFÖLD   KÜLFÖLD   SPORT   GAZDASÁG   KULTÚRA   NŐK   TV   MENÜ   TURIZMUS   BRÓKER   FILM   18 + 

 

Adatigénylésért és a szállások adatlapjának bővítéséért hívják a következő telefonszámot : 0036 30 406 8169

Bosznia-Hercegovina fizetőeszköze, hasznos információk

"Hivatalos fizetőeszköz a konvertibilis márka (KM)

1 KM ~ 515 HUF

(Indulás előtt tájékozódj az aktuális valutaárfolyamról!)

Az egyetlen, mindenhol elfogadott hivatalos fizetőeszköz jellegzetessége, hogy árfolyama az euróhoz rögzített (1 EUR=1,95 KM). A legtöbb üzletben euróval is fizethetünk, de a viszajárót már helyi valutában adják. Konvertibilis márka itthon is váltható néhány magánváltónál.

Bankkártya elfogadóhelyek inkább csak a nagyobb településeken vannak, bankautomaták is elsősorban itt üzemelnek. A szupermarketek sajátossága, hogy már a bejáratnál jelzik, milyen típusú kártyát tudnak elfogadni.

A bankok általában hétfőtől péntekig 8.00-16.00-ig tartanak nyitva, egyes nagyobb pénintézetek viszont akár 20.00-ig is, illetve szombat délelőttönként. Utazási csekket csak néhány helyen fogadnak el, általános gyakorlat a készpénzes fizetés.

1000 euró értékhatárig az összeg eredetének igazolása nélkül léphetjük át a határt, e fölött kérhetik a pénz eredetének, illetve felhasználásának igazolását (pl. ingatlanvásárlás céljából tartunk magunknál nagyobb összeget).

A főutak állapota elfogadható színvonalú, azonban a mellékutakon való autózás mellőzése javasolt. Benzinkutak kb. 30-50 kilométerenként vannak, de vegyük figyelembe, hogy a többségük csak 6.00 és 22.00 között tart nyitva.
 
Szállás © 2014 Pólus Média Hirdessen nálunk Médiaajánlat. Szerkesztőség: Kattints ide!

Belföld, Külföld, Sport, Gazdaság, Kultúra, Nők és Bulvár, Napi Menü, TV Műsor, Turizmus, Brókerpont, Online Filmek, Felnőtt tartalom